Att resa till Jamaica och landets stränder

Jamaica är ett spännande land att resa till. Förutom det faktum att det är en varm ö omgett av blått, vackert vatten, är landets kultur och seder vitt skilda från dem vi har i Sverige. Jamaica upplevs inte bara från stranden och havet, utan även från land. 

Det första vi såg när båten la till i Montego Bay var människor som stod och tvättade sig i bukten. Det märktes genast att Jamaica är ett land som inte är som varken Sverige eller USA, där det sistnämnda var där båten åkte ifrån. Här fanns ett helt ett annat tempo, mängder av barer längs vattnet och ett varmare väder. För det var, just det, riktigt varmt på Jamaica.

Strand i montego bay

Stränder

Som syns på bilden ovan är stränderna ofta vita, långgrunda och med ljusblått vatten – precis så som de flesta föreställer sig att en riktigt fin strand ska se ut. Den strand som utmärker sig mest i staden är kanske Doctor’s Cave Beach, som är välbesökt av både turister och jamaicaner.

Men hela öns kust lämpar sig inte att bada i. Om du som vi kommer dit med en stor färja, kommer du först att mötas av en stor hamn (klicka här för Google streetview). Väl i land krävs några minuter med bil för att ta sig till de riktiga guldkornen, så som syns i bilden ovan. Under vår resa tog vi oss runt i en minibuss som framfördes av en trevlig och kunnig guide. Kommer man hit utan att ha bokat en rundtur kan man hyra en bil eller helt enkelt betala för bussbiljetter och ta sig runt det viset.

Blir du sugen på att resa till Jamaica? Glöm inte de andra städerna

Själva var vi bara i Montego Bay och områdena där omkring. Dock finns det flera städer som bör vara värda ett besök och som jag gärna hade besökt själv under vistelsen (om bara tiden hade funnits). Kingston var jag mest nyfiken på, och det är dit resan kommer gå om Jamaica blir aktuellt ytterligare en gång. Har du eller någon du känner varit i Jamaica och Kingston? Lämna gärna en kommentar och berätta mer!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *